Ναι, θα πάμε στην Κρήτη!

Όταν η ομάδα μας δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η κλήρωση που θα γινόταν βάσει «γεωγραφικών κριτηρίων» όπως μας είχε ενημερώσει η ΕΠΟ θα μας «έστελνε» κατά γενική ομολογία στην πολύ μακρινή και πανέμορφη Κρήτη. Πρώτη επισήμανση, τα γεωγραφικά κριτήρια… Δεύτερη επισήμανση, το πολύ κοστοβόρο και πολύωρο ταξίδι με διανυκτέρευση… Τρίτη επισήμανση, ο τρόπος σκέψης της διοργανώτριας αρχής που γνωρίζοντας ότι στους δυο πρώτους γύρους θα συμμετέχουν ομάδες από την Α’ ερασιτεχνική κατηγορία με οικονομικό προϋπολογισμό και αντίστοιχα πενιχρά έσοδα… Τέταρτη επισήμανση, το αμιγώς ερασιτεχνικό ρόστερ όλων αυτών των ομάδων μιας και σχεδόν το σύνολο των αθλητών είτε εργάζονται, είτε σπουδάζουν, πράγμα δύσκολο να μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο χρονοβόρο ταξίδι…

Ταξίδι ομάδας super league θα το ονομάσουμε!

Μας «βασάνισε» πολύ η απόφαση αν τελικά όλο αυτό έχει νόημα και αν πρέπει η ομάδα μας να ταξιδέψει στην Κρήτη ή να αποσυρθεί από την διοργάνωση.

Στη θετική μας τελικά απόφαση ρόλο έπαιξαν το πάθος και ο ιδρώτας των αθλητών μας που έκαναν την υπέρβαση στον πρώτο γύρο αποκλείοντας μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας και με σαφώς υψηλότερο μπάτζετ. Και η ιστορία του Απόλλωνα Ευπαλίου Tihio Race, που είναι πάντα παρών με ότι αυτό συνεπάγεται σε όλα τα μεγάλα και στις προκλήσεις.

Η εκπροσώπηση της περιοχής μας, του Νομού μας που τα τελευταία χρόνια βιώνει την ποδοσφαιρική ανυποληψία πληρώνοντας γενικά την αδιαφορία της πολιτείας.

Στη συγκινητική προσπάθεια της νέας Διοίκησης της ΕΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ που καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να ζωντανέψει ξανά το ποδόσφαιρο στον Νομό μας.

Στην προσωπική βοήθεια του Αντιπροέδρου της ομάδας μας κ. Θωμά Ρούμπα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και «αφήνοντας προσωρινά» τις «αστοχίες της διοργανώτριας αρχής», η ομάδα μας θα βρεθεί στην Κρήτη -γνωρίζοντας τη δυναμικότητα του αντιπάλου που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής- όπου ταπεινά και με στόχο την αξιοπρεπή εμφάνιση θα ταξιδέψει μια ολόκληρη ΦΩΚΙΔΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΝΘΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Απόλλων Ευπαλίου – Πλατεία Καρυάς, Ευπάλιο