Ενημερωτικό Δελτίο του Tihio Race (Σεπτέμβριος 2023)

Newsletter Σεπτεμβρίου

TihioRace MTB Edition 2023 – Δελτίο Τύπου

Το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου έγιναν με επιτυχία οι αγώνες Mountain Bike στα πλαίσια του TihioRace μέσα σε πανέμορφες ποδηλατικές διαδρομές με αφετηρία και τερματισμό το Τείχιο Δωρίδας.

Το αγωνιστικό διήμερο ξεκίνησε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα των 74km (Marathon) στο οποίο νικητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος Παγώνης στην κατηγορία 30-39, Γιάννης Γιάνναρος στην κατηγορία 40-49, Αντώνης Χαψάς στην κατηγορία 50-59 και Βασίλης Κωστόπουλος στην κατηγορία 60+.

Στην κατηγορία των E-Bike Marathon 74km νικητής ήταν ο Κώστας Δρακονταειδής.

Οι αγώνες συνεχίστηκαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με τους αγώνες των 16km, των 34km και την ολοκλήρωση του MTB CUP.

Στον αγώνα των 16km (Short Race), στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκαν οι Βαγγέλης Τιρτίγκος και στις γυναίκες η Νάντια Σούζα. Στον αγώνα των 39km (Full Race), στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Γραμματικός Βαρελάς και στις γυναίκες η Μαρία Στέφα.

Στην κατηγορία των e-bikes 34km νικητής ήταν ο Σπύρος Ματιάτος. Ο μεγαλύτερος, όμως, και δυσκολότερος αγώνας του διημέρου ήταν το ΜΤΒ CUP, που νικητής σε αυτόν τον αγώνα ήταν o Βασίλης Βιτζηλαίος.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο tihiorace.gr

Η φετινή διοργάνωση είχε, για άλλη μια φορά, την μεγάλη συμπαράσταση των κατοίκων, οι οποίοι στελέχωσαν τους σταθμούς ανεφοδιασμού και μετέδωσαν στους αθλητές την θετική τους ενέργεια.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί τους χορηγούς Kovanis Custom Sportswear, Shimano-Road, Ready Greece, Planet Fruits, Καραμολέγκος, Wudy Greece, Hansaplast Greece, Carrefour και δωροθέτες Funky Buddha, AVE, Blackmile, Cyclist Gr καθώς επίσης και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΪΑΣ, την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το δασαρχείο, την ΕΟΠ, την Αστυνομία και όλες τις δημοτικές αρχές της περιοχής για την αμέριστη συμπαράσταση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

5hours – Δελτίο Τύπου

Το ατύχημα του Θεοφάνη-Ερμή πριν 18 μήνες στα Τζουμέρκα που είχε σαν αποτέλεσμα τον άδικο χαμό του ανέδειξε τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην παροχή των άμεσων πρώτων βοηθειών στη χώρα μας.

Έχει περάσει 1.5 χρόνος και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό!

Ο Ερμής εκείνη την ημέρα δεν έκανε κάποια extreme δραστηριότητα.

Απολάμβανε μία υπέροχη μέρα στο βουνό κάνοντας βόλτα με τα ορειβατικά του σκι. Μία δραστηριότητα που κάνουν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε χειμώνα!

Αν είχε φτάσει στο νοσοκομείο ακόμα και 3 ώρες μετά το ατύχημα θα ζούσε, για αυτό λέμε πως ο χαμός του ήταν άδικος και είναι το αποτέλεσμα μιας ελληνικής πραγματικότητας που δεν μας αξίζει.

Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν έχει εναέρια διάσωση!

Το ατύχημα του Ερμή μπορεί να έγινε σε ορεινό περιβάλλον και πολλοί νομίζουν ότι μιλάμε για διάσωση στα βουνά. Όχι.

Μιλάμε για τα εκατοντάδες ατυχήματα που γίνονται κάθε χρόνο ακόμα και μέσα σε κατοικημένες περιοχές με χιλιάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους γιατί απλά δεν πρόλαβαν. Γιατί ο μηχανισμός είναι ανεπαρκής, είναι ελλιπής, είναι αναποτελεσματικός, είναι λίγος, είναι ελαττωματικός, χρησιμοποιήστε όποια λέξη θέλετε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και όπως όλοι γνωρίζουμε πάντα κρινόμαστε από το αποτέλεσμα!

Ο Ερμής έφυγε αλλά η οικογένεια του πιστεύει πως δεν έφυγε άδικα και έχει βάλει στόχο ζωής να αποκτήσει και η χώρα μας την εναέρια διάσωση που της αξίζει ώστε να μη θρηνήσουμε αλλά θύματα επειδή «δεν πρόλαβαν» και όλοι μας έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε σε αυτό το έργο. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο τερματισμός έγινε στο Tzoumerka Activities Center (TAC), έναν πολύ όμορφο χώρο που αξίζει να επισκεφθείτε όσοι δεν τον γνωρίζετε, όπου προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα αποκατάστασης και ακολούθησαν οι απονομές σε μία φορτισμένη συναισθηματικά αλλά πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση πως θα γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Θεοφάνη-Ερμή και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ: https://5hours.gr/press-media/press-releases/131-5hours-19-09-2023

TihioRace Ultra Edition

Ένας τόσο όμορφος τόπος που τα δάση του και τα βουνά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους διάσημους ορεινούς προορισμούς. Όμως τα χωριά ερήμωσαν και έτσι τα μονοπάτια έκλεισαν και ρήμαξαν.

Το σύμβολο των μονοπατιών της περιοχής σίγουρα είναι η σιδερένια πεζογέφυρα στον Κόκκινο ποταμό κοντά στα χωριά Πενταγιοί, Δάφνος και Τρίστενο.

Μια τέτοια μεγάλη κατασκευή σίγουρα για να φτιαχτεί ήταν τεράστιο έργο (πολύ δύσκολη η μεταφορά των υλικών κτλ). Όμως η κατασκευή της ήταν μεγάλης σημασίας για την περιοχή. Ο Κόκκινος ποταμός ήταν το σταυροδρόμι.

Από εκεί διέρχονταν όλα τα μονοπάτια που ένωναν τα χωριά των δυτικών και νότιων Βαρδουσίων (Διχώρι, Ψηλό Χωριό, Αρτοτίνα, Κριάτσι, Γραμμένη Οξυά κτλ) με το Λιδωρίκι.

Εδώ και χρόνια ο γνωστός πεζοπόρος από τους Πενταγιούς, Γιώργος Παπαγεωργίου, κάνει προσπάθειες να τα κρατήσει ανοιχτά και μαζί του ταχθήκαμε και εμείς ως TihioRace.

Για αρχή ανοίξαμε το πολύ δύσκολο τμήμα Τρίστενο – Δάφνος απόστασης 11 χιλιομέτρων. Η ανάβαση προς Δάφνο ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε για την διαδρομή των 250 χιλιομέτρων (3 Ultra Summits) που είναι ένας μεγάλος κύκλος στην Στερεά Ελλάδα ενώνοντας τα Βαρδούσια, την Γκιώνα και τον Παρνασσό με τους Δελφούς και την λίμνη του Μόρνου.

Έχει γίνει προσήμανση της διαδρομής (βάψιμο με μπογιά) ώστε όλο το χρόνο οι πεζοπόροι να μπορούν με ευκολία να φτάσουν σε αυτή την πεζογέφυρα, σύμβολο της Ορεινής Δωρίδας.

Εθελοντική Αιμοδοσία – TihioRace_Care

Η 2η εθελοντική αιμοδοσία μας για το 2023, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Pavillion του TihioRace σε συνεργασία με το ΟΑΚΑ.

Το συνεργείο αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου θα βρίσκεται στον χώρο μας από τις 09:30 μέχρι τη 13:30, διασφαλίζοντας με το έμπειρο προσωπικό του την σωστή διενέργεια των αιμοδοσιών.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εθελοντική μας αιμοδοσία τιμώντας το μήνυμα πως η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης καθώς τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές.

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται αλλά μόνο χαρίζεται.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού στο 210 6854501 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 13:00-19:00.